Definition af massage

Massage virker generelt aktiverende på kredsløbet, det giver bedre gennemblødning i vævet, og derved også bedre udrensning af affaldsstoffer.

Hændernes bearbejdning af vævet skaber gnidningsvarme og deles imellem de forskellige lag i vævet.

Dette er forklaringen på at massage fremmer restitutionen efter træning, og forebygger ømhed efter træning.

Blodgennemstrømningen øges både i de friske, og de udtrættende muskler.

Smertelindring opnås ved at massagen reducerer spændinger og ødemer, affaldsstoffer og påvirkning i centralnervesystemet, massagens berøring overdøver smertesignalet i synapse i rygmaven, generel afslapning opnås især, når der igennem massage skabes smertelindring, eller når store dele af kroppen behandles, dette giver generelt afslappende effekt på krop og psyke som helhed, og er et værn mod stress, samt fordøjelse og søvnproblemer.

Massage virker generelt

 • Aktiverende på kredsløbet.
 • Ved berøring af huden bliver den varm og det åbner kapillærerne i hud og muskler.
 • Gennemblødning i vævet giver bedre udrensning af affaldsstoffer.
 • Virker afslappende og udspændende på musklerne.
 • Smertelindring af musklerne, spændinger, (myoser).
 • Hævelser, ødemer.
 • Bearbejder skader i musklerne og øvrige bløddele.
 • Udspænding af vævet/musklerne på langs og på tværs.
 • Smidiggørelse af arvæv og sammenvoksninger fra tidligere skader.
 • Vener og lymfekredsløbet fra hud og muskler øges og affaldsstoffer føres mere effektivt væk.
 • Ved almindelige strækøvelser udspændes der kun i musklens længderetning, ved massage udspændes vævet i alle retninger. Og jeg arbejder især der hvor musklerne er størst spændt og der hvor du har mest behov for massage.

Man mener at arvæv fra tidligere skader i musklerne, sener og ledbånd smidiggøres af massage og funktionen normaliseres.

Sportsmassage

Sportsmassage bruges blandt andet til at forkorte restitutionstiden efter træning eller sportsskader, da blodcirkulationen øges. Dette hjælper kroppen med at udskille affaldsstoffer, tilfører frisk ilt og næringsrigt blod til muskelvævet til gavn for helingsprocessen. Derudover forebygges muskelspændinger, hvorved bevægeligheden i muskler, sener og led forbedres. Dette er især en fordel, hvis man ønsker at presse kroppen i forbindelse med hård træning. Massagen kan også hjælpe muskelvævet af med de mælkesyreophobninger, som opstår, når musklerne bliver brugt, og hvor ilttilførslen bliver for lavt i forhold til behovet. Ved stillesiddende arbejde, kan sportsmassage løsne de spændte og stive muskler, hvorved kroppen bliver afstresset.

Virkninger ved sportsmassage

 • Spændte og stive muskler løsnes hvorved kroppen afstresses.
 • Muskelspændinger forebygges hvorved bevægelighed i muskler, sener og led øges.
 • Blodgennemstrømning i musklerne øges.
 • Affaldsstoffer udskilles nemmere fra muskelvævet.
 • Smertelindring.
 • Kortere restitutionstid efter sportsskader.

Hvem har god effekt af sportsmassage og hvordan hjælper det

Sportsmassage er en manuel påvirkning af bevægeapparatets muskler og bindevæv, hvor en sportsmassør bearbejder kroppens bløde væv, sener, muskler, ligamenter, bindevæv etc., hvilket medvirker til at forøge din fysiske og mentale velvære. Behandlingen medvirker til en hurtigere restitution af træt/slidt muskelvæv. Fokusset i sportsmassage varierer selvfølgelig fra person til person, men et generelt formål med sportsmassage er at skabe fornyet flow i muskulaturen. Derudover kan massøren benytte sig af tværgående massage (massage på tværs af muskelfibrenes retning), hvilket har en afbalancerende og afslappende effekt på vævet. Mennesker med spastisklammelse har stor gevinst ved tværgående massage, da deres muskler netop er meget stramme. Det samme gælder, hvis en person har fået en fiberskade, her kan massøren løsne vævet op med fysiurgiskmassage omkring det skadede område, dette vil reducere smerten, da der er mindre stress og anspændthed.

Kropsmassage kan også være gavnligt for dem som arbejder mange timer på kontor, og ofte sidder i samme stilling, store børn der sidder og spiller meget computer spil, frisører der ofte har armene oppe i samme stilling.

En dybdegående rygmassage eller nakkemassage, løsner op for mange af de gamle og hårde spændinger, som man får, ved at stå i samme stilling gennem årene.

Helse/Wellness

Massage virker generelt aktiverende på kredsløbet, det giver bedre gennemblødning i vævet, og derved også bedre udrensning af affaldsstoffer

Hændernes bearbejdning af vævet skaber gnidningsvarme og deles imellem de forskellige lag i vævet.

Blodgennemstrømningen øges også i friske som i de udtrættende muskler.

Smertelindring opnås ved massagen og reducerer spændinger, ødemer og affaldsstoffernes påvirkning i centralnervesystemet, massagen berøring overdøver smertesignalet i synopsens i rygmaven, generelt afslapning opnås især, når der igennem massage skabes smertelindring, eller når store dele af kroppen behandles, dette giver generelt afslappende effekt på krop og psyke som helhed, og er et godt afslapningsværn mod stress, samt fordøjelses og søvnproblemer.

Giver velvære, ny energi, nydelse og en selvforkælelse vi alle har brug for.